Poznato šta su predstavnici Aluminija dogovorili u Vladi FBiH

E. H.
Poznato šta su predstavnici Aluminija dogovorili u Vladi FBiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / PRedstavnici Aluminija nakon sastanka

Stotinjak radnika mostarskog Aluminija danas je došlo ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Samir Anić član Nadzornog odbora nakon sastanka kazao je da je zadovoljan sastankom u Vladi FBiH.

Radnici Aluminija u Sarajevu: Ovo nam je zadnja šansa da izbjegnemo tragediju

Vlada FBiH raspravlja o Aluminiju: Osigurana električna energija do kraja godine!

Radnici Aluminija dolaze u Sarajevo pred zgradu Vlade FBiH

"Glencore je spreman preuzeti plaćanje električne energije do kraja godine, dok se ne završi rekonstrukcija firme. Vjerujemo da će pristati da plaćaju redovnu cijenu električne energije. Oni su jaka firma i oni mogu obezbjediti da mi preživimo. Nas ne zanima ko će nas kupiti, najbolje bi bilo da neko otkupi dionice koje ima Vlada FBiH. U pola 3 je novi sastanak, tad ćemo znati više", pojasnio je Anić.

Tokom dana znat će nešto više, slijede pregovori s kompanijom iz Dubaija, ali i s Glencorom. Sastanak sa investitorima iz Dubaija trebao se održati danas u pola tri.

"Sad za sad niko nije obećao novac, a znat će se više sutra. Sutra je sastanak s švicarskim Glencoreom, a danas kompanijom iz Dubaija. Rekli su nam da će se insistirati na očuvanju radnih mjesta. Više u ovom trenutku ne mogu reći, kao ni pretpostaviti koji će biti daljnji koraci", kazao je nakon sastanka Romeo Biokšić, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Aluminija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije