Predsjedništvo BiH 4. i 5. decembra u zvaničnoj posjeti Sloveniji

Radiosarajevo.ba
Predsjedništvo BiH 4. i 5. decembra u zvaničnoj posjeti Sloveniji
Foto: Predsjedništvo BiH / Komšić, Džaferović i Dodik

Predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, Šefik Džaferović i Milorad Dodik će 4. i 5. decembra ove godine boraviti u zvaničnoj posjeti Republici Sloveniji, javlja Anadolu Agency (AA).

U srijedu, 4. decembra, u čast dolaska članova Predsjedništva BiH, na Kongresnom trgu u Ljubljani s početkom u 10.00 sati, bit će upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ih dočekati predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Nakon svečanog dočeka vijence će položiti predsjedavajući i članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine na Spomenik žrtvama ratova (na Kongresnom trgu), a potom će s predsjednikom Republike Slovenije svečano otkriti Klupu prijateljstva.

U 10.40 sati u Predsjedničkoj palati bit će održan susret članova Predsjedništva BiH s predsjednikom Republike Slovenije.

Zvanični sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije je u 11.30 sati, nakon čega ke planirana konferencija za novinare. Medijima će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Protokolom posjete predviđen je i susret s predsjednikom Državnog zbora Republike Slovenije Dejanom Židanom.

Članovi Predsjedništva BiH će posjetiti Međunarodni fond za razminiranje i pomoć žrtvama mina (ITF) i razgledati izložbu fotografija "Deset godina rada ITF-a u Bosni i Hercegovini na polju deminiranja". U večernjim satima bit će održana svečana večera koju u čast predsjedavajućeg i članova Predsjedništva BiH priređuje predsjednik Republike Slovenije.

U četvrtak će na Novoj univerzi biti održana predavanja članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine, te predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora i članova akademske zajednice na temu "Pogledi/stajališta na ustavnopravna pitanja Bosne i Hercegovine".

Istog dana će biti održan sastanak zvaničnih delegacija Bosne i Hercegovine s delegacijom Vlade Republike Slovenije na čelu s predsjednikom Vlade Marjanom Šarecom, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije