Predsjednik Narodne skupštine RS-a: Neću da budem s pederima u stranci

Radiosarajevo.ba
Predsjednik Narodne skupštine RS-a: Neću da budem s pederima u stranci
Foto: NSRS / Nedeljko Čubrilović

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović je na najavi formiranja nove stranke - nakon isključenja iz DNS-a - rekao da ne želi da u stranci bude sa pederima.

“I neću to da iznosim ovdje i neću ništa ružno da iznosim ovdje ali ja sam predsjedniku u razgovoru sa njim rekao da ja ne mogu da budem u stranci u kojoj odlučujuću riječ imaju narkomani, pederi i kriminalci…”, kazao je prvi šef skupštine ovog bh. entiteta.

No, Čubrilović je poslije kazao kako nije htio nikoga da uvrijedi (?!) i da nije mislio na nikoga lično i da nikakvo ime nije pomenuo. Smatra da njegovo pominjanje “pedera” nije uvreda određenoj populaciji u Republici Srpskoj, piše Buka.

“Nikakve kvalifikacije pogotovo ružne nisam izrekao ni na čiji račun. Nijedno ime nisam pomenuo nikoga nisam…čak sam rekao da nema mjesta nikakvim uvredama i da treba da idemo dalje. Ovo je samo jedno razmimoilaženje i politički sukob oko mišljenja. Ako se neko prepoznao i ako sam ponovio nešto što sam nekom rekao ja tu ne mogu pomoći. Pod tim terminom imate mnogo čega drugog pored toga što vi pominjete“, rekao je Nedeljko Čubrilović nakon sjednice kolegijuma Narodne skupštine na kojem je najavljena nova sjednica republičkog parlamenta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije