Predsjednicu Hrvatske na aerodromu nije dočekao nijedan visoki zvaničnik

K. S.
Predsjednicu Hrvatske na aerodromu nije dočekao nijedan visoki zvaničnik
Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sinoć nije doputovala na Međunarodni aerodrom Sarajevo, iako je to bilo najavljeno.

Hrvatski mediji sinoć su javili da su “sigurnosni razlozi” bili uzrok odgode dolaska u Sarajevo.

U to vrijeme na Međunarodnom aerodromu Sarajevo bio je spreman odbor za doček, na čelu s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnatkom.  

Najavljeni protesti raznih udruženja u Sarajevu zbog dolaska hrvatske predsjednice navodno su bili uzrok odgode dolaska predsjednice Republike Hrvatske.

Predsjednica Republike Hrvatske jutros je doputovala u Sarajevo, a kako Radiosarajevo.ba nezvanično saznaje, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo dočekali su je samo dogradonačelnik Grada Sarajeva Ivica Šarić, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić i ambasador Republike Hrvatske u BiH Ivan Del Vechio.

Niko od državnih ministara niti članova Predsjedništva BiH nije bio prisutan na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Ovo je prvi put da visoki zvaničnik jedne zemlje na Međunarodnom aerodromu Sarajevu bude dočekan bez državnih ministara Bosne i Hercegovine ili članova Predsjedništva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije