Singapur se želi uključiti u privredni razvoj BiH

Radiosarajevo.ba
Singapur se želi uključiti u privredni razvoj BiH
Foto: Promo / Posjeta ambasadora BiH u Indoneziji singapurskoj predsjednici

Ambasador Bosne i Hercegovine u Indoneziji Mehmed Halilović susreo se sa predsjednicom Republike Singapur Halimah Yacob, čime je i zvanično otvoreno novo poglavlje u saradnji i bilateralnim odnosima dvije zemlje.

Halilović je u srdačnom razgovoru koji je održan u predsjedničkoj Palati Istana, prenio pozdrave Predsjedništva Bosne i Hercegovine predsjednici Yacob, a potom ju je informisao o pomacima i napretku Bosne i Hercegovine na putu evro-atlantskih integracija.

On je izrazio i opredijeljenost BiH za intenziviranjem bilateralne saradnje sa Singapurom u svim oblastima.

Predsjednica Halimah Yacob iznijela je spremnost Singapura da se uključi u privredni razvoj Bosne i Hercegovine, ali i da buduću saradnju dvije države oplemeni i u sferi kulture, tradicije, sporta.

U pratnji ambasadora Halilovića bila je Asmira Halilović, koja u Indoneziji zastupa nekoliko bosanskohercegovačkih nevladinih organizacija i koja je sa predsjednicom Yacob dogovorila realizaciju humanitarnih projekata u Bosni i Hercegovini. U tom smislu uskoro se može očekivati potpisivanje sporazuma o saradnji bosanskohercegovačkih i navladinih organizacija iz Singapura.

Mehmed Halilović ovom prilikom je preuzeo i dužnost nerezidentnog ambasadora BiH za Republiku Singapur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije