Grabar-Kitarović dočekana u Sarajevu, u toku sastanak s članovima Predsjedništva

A. B.
Grabar-Kitarović dočekana u Sarajevu, u toku sastanak s članovima Predsjedništva
Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Hrvatske, danas je uz najviše vojne počasti svečano dočekana ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Nju su dočekali najviši državni zvaničnici BiH, predsjedavajući Predsjedništva Dragan Čović te članovi Bakir Izetbegović i Mladen Ivanić.

Kolinda Grabar-Kitarović je dočekana na svečanoj ceremoniji na crvenom tepihu i uz intoniranje himne Bosne i Hercegovine.

Ona će nakon sastanka s članovima Predsjedništva BiH razgovarati s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem, kardinalom Vinkom Puljićem, te s Majkama Srebrenice, nakon što su nedavno razmijenili i pisma.Također je predviđeno da se hrvatska predsjednica sastane i s članovima Kolegija Parlamentarne skupštine BiH.

Nakon Sarajeva predsjednica Hrvatske odlazi u Novu Bilu, a posjetit će i samostan Guča Gora. U Žepču će Grabar-Kitarović posjetiti Katolički centar, dok će posjetu završiti u petak u Tuzli, Orašju i Derventi.

Ovome dodajmo i to da je Bošnjački pokret danas u 11 sati najavio mirni protest ispred ambasade Republike Hrvatske, na Trgu djece Sarajeva, a zbog politike aktuelnih vlasti Hrvatske, na čelu s predsjednicom Grabar-Kitarović, prema državi Bosni i Hercegovini i bošnjačkom narodu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije