Predsjednica Hrvatske otkazala posjetu sjevernoj BiH

Radiosarajevo.ba
Predsjednica Hrvatske otkazala posjetu sjevernoj BiH
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović danas završava službeni posjet Bosni i Hercegovini obilaskom nekoliko općina na području srednje Bosne u kojima su Hrvati većinsko stanovništvo.

Prvobitno planirani trodnevni posjet skraćen je za jedan dan pa je obilazak Tuzle, Dervente i Orašja otkazan, a razlozi za to isključivo su organizacijske prirode.

Iz krugova bliskih predsjednici saznaje se kako će taj dio sjeverne Bosne posjetiti u martu kada njen ured bude privremeno izmješten u Brodsko-posavsku županiju.

Zbog vremenskih uslova otkazan je i planirani obilazak franjevačkog samostana na Gučoj Gori kod Travnika pa će predsjednica posjetiti Novu Bilu, Vitez, Žepče i Usoru, prenosi Hina.

Podsjećamo, predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović stigla je jučer u službenu posjetu BiH, te je održala niz sastanaka, najprije sa članovima Predsjedništva BiH, a zatim i sa članovima kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH. Predsjednica Hrvatske se sastala i sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem, visokim predstavnikom OHR-a Valentinom Inzkom, kardinalom Vinkom Puljićem, te sa članicama Udruženja Majke Srebrenice.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije