Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sletjela na Aerodrom Sarajevo

A. B.
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović sletjela na Aerodrom Sarajevo
Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u jutarnjim satima je sletjla na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

Ona je suprotno najavama da će sinoć u 19 sati sletjeti u Sarajevo, dolazak odgodila za srijedu ujutro, iako su je sinoć na Aerodrom Sarajevo čekali ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, hrvatski ambasador u BiH Ivan Del Vecchio te predstavnici Grada Sarajeva.

Grabar-Kitarović će se sa Sarajevskog aerodrom uputiti prema zgradi Predsjedništva BiH gdje će svečano biti dočekana uz vojne počasti.

Kolinda Grabar-Kitarović susrest će se u Sarajevu s članovima Predsjedništva BiH, kardinalom Vinkom Puljićem, te s Majkama Srebrenice, nakon što su nedavno razmijenili i pisma.

Očekuje se i razgovor s Denisom Zvizdićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, a nezaobilazna tema bit će sigurno i izgradnja Pelješkog mosta.

Nakon Sarajeva predsjednica Hrvatske odlazi u Novu Bilu, a posjetit će i samostan Guča Gora. U Žepču će Grabar-Kitarović posjetiti Katolički centar, dok će posjetu završiti u petak u Tuzli, Orašju i Derventi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije