Predložen pritvor Refiku Kurgašu zbog spolnog odnosa sa djetetom

Radiosarajevo.ba
Predložen pritvor Refiku Kurgašu zbog spolnog odnosa sa djetetom
/ Refik Kurgaš
Na području Zeničko-dobojskog kantona u četvrtak je uhapšena osoba inicijala R. K., potvrdila je glasnogovornica MUP-a ovog kantona Aldina Ahmić za Radiosarajevo.ba.

Kako smo jučer pisali, uhapšen je Refik Kurgaš, bivši kandidat za načelnika Općine Visoko (A-SDA), potvrđeno nam je i iz vrha MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Kurgaš se sumnjiči za krivično djelo spolnog odnosa sa djetetom zbog čega je danas ispitan u prostorijama Tužilaštva ZDK-a, koje je uputilo prijedlog Općinskom sudu u Zenici da mu se odredi jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio navedeno krivično djelo. 

"Istraga je u toku. Cijeneći sve navedeno, ovo Tužilaštvo nije u mogućnosti dati dodatne informacije", naveli su iz Tužilaštva ZDK za Radiosarajevo.ba.

Povodom ovog slučaja oglasili su se iz stranke A-SDA saopćivši da privođenje predsjednika Kantonalnog odbora te stranke Zeničko-dobojskog kantona Refika Kurgaša, a potom i razlozi njegovog hapšenja koje su prenijeli mediji, predstavlja izuzetno neugodno iznenađenje i vrlo potresnu vijest.

U saopćenju se ističe da, ukoliko navodi optužnice budu potvrđeni, za Stranku demokratske aktivnosti BiH Refik Kurgaš je završio svaku političku karijeru i zauvijek izgubio svako poštovanje.

"Stranka demokratske aktivnosti BiH po ovom će pitanju imati vrlo jasan stav koji ćemo bez ikakvog uvijanja iznijeti u javnost, jer smatramo da za ovakva nedjela ne smije postojati nikakav prag tolerancije", saopćeno je iz Press službe A-SDA BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije