Posljednja Davidova noć u Bosni: Majka Suzana i pravdaši zapalili svijeću

Radiosarajevo.ba
Posljednja Davidova noć u Bosni: Majka Suzana i pravdaši zapalili svijeću
PrtScr / Pravda za Davida

Građani Banja Luke večeras su se okupili po 351. put zaredom kako bi mirno i dostojanstveno zapalili svijeće za pokoj duše banjalučkog studenta Davida Dragičevića, koji je nestao 18. marta 2018. u Banjoj Luci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene.

Iste poruke već skoro godinu dana su se mogle čuti iz Banja Luke, građani traže pravdu za ubijenog Davida, poručuju Davoru i Suzani da nikada neće biti sami.

"Državo i ljudi na vlasti, znam da pratite ovo, neka vam je na čast što jedan mlad život je ubijen na tako svirep način, nek vam je čast što to isto dijete ne može naći svoj mir u svojoj zemlji u zemlji gdje su mu i otac i majka, i baba i deda rođeni i odrasli, neka vam je na čast sve što ja osjećam i prolazim, sve isto da i vi doživite", poručila je Suzana Radanović, majka ubijen Davida Dragičević.

Podsjećamo, tijelo Davida Dragičevića trebalo bi sutra biti ekshumirano, a nakon toga ponovo sahranjeno 15. marta u austrijskom gradu Weiner Neustadt.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije