Pravda za Davida: Večeras je počeo 301. dan borbe za istinu i pravdu

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Večeras je počeo 301. dan borbe za istinu i pravdu
PrtScr / Pravda za Davida: Večeras je počeo 301. dan borbe za istinu i pravdu

U Banjoj Luci i večeras su brojni građani u porti Hrama Hrista Spasitelja zapalili svijeće za pokoj duše 21–godišnjeg studenta Davida Dragičevića.

Večeras je počeo 301. dan borbe za istinu i pravdu, u kojem Grupa “Pravda za Davida” već devet mjeseci traži da se pronađu nalogodavci i ubice 21-godišnjeg Davida Dragičevića.

Iz ovog pokreta navode da će u ovoj borbi ostati mirni i dostojanstveni, jer je to ono što je najvažnije.

“Ovo jeste Pravda za Davida, ali i pravda za sve nas“, kaže Ozren Perduv, član Pokreta "Pravda za Davida“.

Nakon što su zapalili svijeće, dio okupljenih građana uputio se ka Trgu Krajine gdje su formirali srce – baš nalik na ono koje je uklonjeno krajem prošle godine, ali su se ubrzo i razišli.

Podsjetimo, Suzana Radanović je jučer bila u Beču, gdje je također održana skup na kojem je građane Bosne i Hercegovine koji žive i rade u Austriji podsjetila na ubistvo sina Davida.

Inače, građani Banja Luke i svi oni koji to žele, koji su okupljeni oko “Pravde za Davida”, svaku noć se okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja nakon što su otjerani s Trga Krajine gdje su se zbog ubistva Davida Dragičevića i nepostojanja bilo kakvih rezultata istrage tog slučaja okupljali od marta prošle godine.

Davidov otac Davor, nestao je 30. decembra i od tada mu se gubi svaki trag. Suzana Radanović je jučer u Beču kazala da je živ i da je na sigurnom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije