Pravda za Davida: Ubice, čeka vas paklena jesen!

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Ubice, čeka vas paklena jesen!
FOTO: Facebook / Pravda za Davida, 488 dan

Banjalučani koji podržavaju grupu "Pravda za Davida" i večeras, 488. put okupili su se u parku kako bi kao i do sada iskazala nezadovoljstvo razvojem situacije u istrazi.

Članovi grupe Pravda za Davida i večeras su nosili narandžaste majice.

Kako je ranije pojasnio lider grupe Ozren Perduv nose "drečave" majice kako bi bili primijećeni, za razliku od borbe koja traje tiho i mirno evo gotovo 500 dana. 

"Ubice, čeka vas paklena jesen. Ćelije su okrečene i spremne, kako je Ćaća već rekao. Ovo što ste uradili Davidu ne smije se zaboraviti. Ubice, napravili ste od Banja Luke geto. Napravio bih ja za vas jednu smrdljivu ćeliju i mučio vas, ubice, isto onako kako ste i vi mučili Davida", poručio je Pervud. 

Podsjetimo, David Dragičević, 21-godišnji mladić iz Banje Luke, nestao je u noći 18. marta 2018. godine. Njegovo beživotno tijelo pronađeno je šest dana kasnije na ušću rečice Crkvena u reku Vrbas.

Dva dana kasnije, 26. marta, visoki zvaničnici policije RS održali su konferenciju za novinare, na kojoj su kriminalizovali mladića i saopćili da je njegova smrt "zadesna".

Davidovi roditelji i prijatelji nisu povjerovali u policijsku verziju njegove smrti i isti dan su održali prvo okupljanje na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci.

Od toga dana, sve do 30. decembra prošle godine, na Trgu Krajine svako večer su se održavali skupovi pod nazivom "Pravda za Davida".

Tri mjeseca poslije pronalaska Davidovog tijela, 28. juna 2018. godine, tužilac je otvorio istragu o ubistvu mladića.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije