Pravda za Davida: Svijeće, mir i dostojanstvo i večeras za Davida Dragičevića

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Svijeće, mir i dostojanstvo i večeras za Davida Dragičevića
PrtScr / Pravda za Davida

Građani Banja Luke i večeras su u Banjoj Luci tražili pravdu za ubijenog Davida Dragičevića. Mirno i dostojanstveno, kao i do sada okupljeni su u dvorištu banjalučkog Hrama Hrista spasitelja zapalile svijeće i poručili da neće odustati.

326. okupljanje građana koji traže pravdu za ubijenog Davida Dragičevića, 326. put na ulicama Banja Luke traže ono što pravosudni sistem nije do sada uradio, poručili su.

Okupljanja su počela nakon Davidove smrti na banjalučkom Trgu Krajine, a nakon 25. decembra okupljanja su se "preselila" u dvorište Hrama Hrista Spasitelja gdje građani svake noći u 18 sati zapale svijeće za Davida. okupljeni su poručili da ne žele odustati od borbe za istinu i pravdu.

Da podsjetimo, David je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica. Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije