Pravda za Davida: Pozvali sve da se odazovu skupu za Dženana Memića

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Pozvali sve da se odazovu skupu za Dženana Memića
Foto: Facebook / Pravda za Davida

Banjalučani su stajali i sinoć, 320. dan zaredom. Građani okupljeni oko grupe Pravda za Davida zatražili su od institucija da se pomjere sa mrtve tačke i da konačno iznesu činjenice u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Za pokoj Davidove duše zapalili su svijeće u porti banjalučkog hrama.

Grupa „Pravda za Davida“ i Davor Dragičević pozvali su sve građane da se odazovu velikom skupu podrške „Pravda za Dženana“, koji je zakazan za 16. februar u Sarajevu.

Pet članova grupe „Pravda za Davida“ jučer je dobilo poziv za informativni razgovor. U pozivu stoji da su dužni da se danas u 17 časova jave u prostorije Policijske uprave u Banjaluci. Iz ove grupe su kratko saopštili da im nisu poznati razlozi zbog kojeg su pozvani, ali da će to, svakako, učiniti.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida Dragičevića, jučer se uživo obratio članovima grupe „Pravde za Davida“. Poručio je da nastavlja borbu i da nema odustajanja. Ne odustaju ni Banjalučani, koji su se ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja okupili kako bi zapalili svijeće za ubijenog sugrađanina.

Davor Dragičević je poručio da je živ i zdrav, ali da je bio primoran da napusti zemlju. Kazao je da je to lična osveta prema njemu, od strane ljudi koje je svakodnevno imenovao na Trgu Krajine. U obraćanju je poslao poruku i Murizu Memiću, ocu ubijenog Dženana Memića., piše BN TV.

"Ovom prilikom bih htio da pozdravim brata Muriza Memića, znam da mu je teško na današnji dan. Mi smo istrajni i ići ćemo do kraja", rekao je u obraćanju Davor Dragičević.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije