Pravda za Davida: Mir, dostojanstvo i svijeće i večeras na ulicama Banja Luke

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: Mir, dostojanstvo i svijeće i večeras na ulicama Banja Luke
PrtScr / Pravda za Davida u Banjoj Luci

Građani Banja Luke i večeras su u Banjoj Luci tražili pravdu za ubijenog Davida Dragičevića. Mirno i dostojanstveno, kao i do sada okupljeni su u dvorištu banjalučkog Hrama Hrista spasitelja zapalile svijeće i poručili da neće odustati.

335. okupljanje građana koji traže pravdu za ubijenog Davida Dragičevića, 335. put na ulicama Banja Luke pokušavaju da ukažu na nedostatke u pravosudnom sistemu.

 Svijeće, mir i dostojanstvo i večeras u dvorištu crkve, za nedužno ubijenog momka. Mir i dostojanstvo je postalo glavna osobina ovog bunta građana, koji nisu zadovoljni onim što je uradilo Tužilaštvo i MUP RS-a.

I ovaj put prisutni ispred Hrama Hrista Spasitelja uputili su pozdrave roditeljima ubijenog mladića, Davoru Dragičeviću i Suzani Radanović.

Da podsjetimo, David je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Crkvene. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica. Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije