Pravda za Davida: 325. dan borbe za istinu i pravdu

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida: 325. dan borbe za istinu i pravdu
Foto: Facebook / Pravda za Davida

Građani Banja Luke i večeras su u Banjoj Luci tražili pravdu za ubijenog Davida Dragičevića. Banjalučani su i večeras zapalili svijeću za Davida u dvorištu banjalučkog Hrama Hrista Spasitelja.

Bilo je ovo 325. okupljanje grupe Pravda za Davida. Okupljanja su počela nakon Davidove smrti na banjalučkom Trgu Krajine, a nakon 25. decembra okupljanja su se "preselila" u dvorište Hrama Hrista Spasitelja gdje građani svake noći u 18 sati zapale svijeće za Davida. okupljeni su poručili da ne žele odustati od borbe za istinu i pravdu.

Da podsjetimo, David je nestao 18. marta u Banjaluci, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta u koritu rijeke Vrbas. Slučaj prate mnoge kontroverze, počevši sa sramnom konferencijom za medije, koju je održao MUP RS već 26. marta, i na kojoj je David optužen da je narkoman, provalnik i samoubica. Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka trebala su čak tri mjeseca da slučaj kvalifikuje kao ubistvo, a ne kao zades, kako je tvrđeno na početku. Sve ovo je izazvalo bunt građana koji su podržali porodicu ubijenog Davida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije