Pravda za Davida 265. dan na Trgu: Osvetit ćemo Davida

Radiosarajevo.ba
Pravda za Davida 265. dan na Trgu: Osvetit ćemo Davida
Foto: BNTV / Banja Luka: Uprkos hladnom vremenu građani ostaju uz Davora Dragičevića

Aktivisti grupe Pravda za Davida i građani koji ih podržavaju i večeras su se 265. dan zaredom okupili na banjalučkom Trgu Krajine, ili kako ga oni zovu Davidovom trgu, u znak protesta što ni nakon osam mjeseci nije otkriveno ko je ubio 21–godišnjeg Davida Dragičevića.

Porodica Dragičević, uz nesebičnu podršku građana okupljenih u grupu “Pravda za Davida”, na Trgu Krajine u Banjaluci ponovo je zahtijevala da se slučaj ubistva 21- godišnjeg Davida Dragičevića riješi, prenosi BNTV.

Davidov otac Davor potvrdio je da će se u ponedjeljak, 17. decembra, pojaviti na ispitivanju u Okružnom javnom tužilaštvu u Prijedoru koje protiv njega vodi istragu u slučaju ugrožavanja bezbjednosti službenicima MUP-a RS.

U ponedjeljak idem u Prijedor 10 minuta u zločinačko tužilaštvo da im kažem da ih ne priznam. A i sinoć gdje smo bili, to je samo zgrada, a Biserku ko će priznati, mislim da je više ni rođena majka ne priznaje”, rekao je Davor Dragičević.

Iz grupe Pravda za Davida poručuju da će, uprkos snježnim padavinama i hladnom vremenu, uz Davora biti i dalje, te da neće podleći pritiscima.

“Ja ću za ovu grupu da dam dušu i srce, za ovo dijete. A kako i na koji način neka to ostane tajna za njih, a za vas dobre ljude, svakako, znaćete gdje smo i šta smo i dokle smo Davidova krila raširili. Raširićemo ih daleko. U svakoj zemlji Europe imat ćemo predstavništvo naše grupe, našeg pokreta ‘Pravda za Davida’”, rekla je Daniela Ratešić, član grupe “Pravda za Davida”.

I ostali članovi grupe su se obratili 265. dan na Trgu.

Osvetit ćemo Davida, osvetit ćemo Davida! Osvetit ćemo ga na način kako Europa još nije zabilježila! Dostojanstven, a strašan!“, rekla je Nada iz grupe “Pravda za Davida”.

Dragičević je još jednom ponovio da je rok institucijama da riješe ubistvo njegovog sina 7. april 2019. godine, a ako to ne učine do tad, po njegovim riječima, u ovoj državi više ništa neće biti isto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije