Prašović-Gadžo objavila dokumentarni film "Snaga je u istini i pravdi"

Radiosarajevo.ba
Prašović-Gadžo objavila dokumentarni film "Snaga je u istini i pravdi"
Novinarka Sanela Prašović Gadžo objavila je autorski dokumentarni film pod nazivom "Snaga je u istini i pravdi".

Ova novinarka jedna je od 154 osobe iz sarajevske općine Novi grad, koje su se pobunile protiv gradnje benzinske pumpe na parceli na kojoj je izgrađena kuća.

Investitor izgradnje ove pumpe, inače, kupio je baštu sa kućom, smještenu između drugih kuća, još u 2015. godini, a istog dana kada je potpisao kupoprodajni ugovor s Općinom Novi Grad, predao je zahtjev za dodjelku markice za benzinsku pumpu.

Građani su se pobunili protiv ove odluke, a pojedini su pojasnili kako je u institucijama pumpa ucrtana naknadno, suprotno prethodnim regulacionim planovima.

"Sve što bude emitirano u tom filmu je vrlo argumentirano. Na mene ne može niko vršiti pritisak. Ja jednostavno ne pristajem na takvu vrstu razmišljanja. Svjesno sam krenula u ovo", kazala je ranije Prašović-Gadžo za Radiosarajevo.ba.

U objavljenom dokumentarnom filmu Prašović Gadžo pokazuje povezanost članova SDA koji rukovode institucijama, njihovu korupciju i direktno pogodovanje investitoru koji je, kako kaže, član GO SDA.

Također, govori i o štetnosti benzina po zdravlje, jer je poznato da izaziva rak, zbog čega je izgradnja pumpe na ovom lokalitetu, samo 150 metara daleko od domova 100 djece, nevjerovatan potez.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije