Poznato zašto je u Mostaru predsjednik biračkog odbora prespavao

Radiosarajevo.ba
Poznato zašto je u Mostaru predsjednik biračkog odbora prespavao
Foto: Denis Kapetanović/Pixsell / Predsjednički izbori u Mostaru

Građani Hrvatske, njih nešto manje od 3,9 miliona, jučer su birali predsednika države sa liste na kojoj je 11 kandidata. 

Birališta su otvorena u 7 sati širom Hrvatske i u BOsne i Hhercegovine. Jedino se kasnilo s otvaranjem jednog biračkog mjesta u Mostaru i to zato što se predsjednik biračkog odbora prespavao.

Zbog toga je nastao haos, jer su ljudi čekali ispred vrata pa je umjesto u 7 biralište otvoreno u 7.20 sati.

"Već tri dana sam pod temperaturom. Sinoć sam u krevet išao od sedam, a zaspao u 21 sat. Ne znam kako sam zaspao, inače mi se to nikad nije desilo", rekao je Marko Džoić (26), predsjednik biračkog odbora broj 12. u Osnovnoj školi Petra Bakule u Mostaru, prenose 24sata.

"Cijelo jutro dobijam SMS poruke od poznanika koji me zafrkavaju, ali šta je tu je. Svima se može ovo dogoditi. Baš se užasno osjećam zbog toga. Alarm je zvonio više od sat vremena, a ja ga zbog bolesti nisam čuo. Kad sam se probudio i vidio koliko je sati, doživio sam veliki stres", rekao je Džoić, koji je kazao da nije član nijedne stranke u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije