Poznato vrijeme i mjesto dženaza-namaza četiri poginule uposlenice OŠ Kovačići

A. S.
Poznato vrijeme i mjesto dženaza-namaza četiri poginule uposlenice OŠ Kovačići
Foto: Radiosarajevo.ba / Uposlenice OŠ Kovačići bit će sahranjene u ponedjeljak i utorak

Merima Balkić, Lejla SadikovićAlmina Ćorović i Mina Kadrić, sadašnje i bivše uposlenice OŠ Kovačići, koje su nastradale u teškoj saobraćajnoj nesreći na istočnom ulazu u Sarajevo, bit će sahranjene u ponedjeljak i utorak, 15. i 16. aprila. 

Automobil sletio u kanjon Miljacke

Sarajevo: Izvučena tri tijela smrtno stradalih osoba u saobraćajnoj nesreći 

U saobraćajnoj nesreći na Darivi poginule četiri uposlenice OŠ 'Kovačići'

Počelo izvlačenje tijela smrtno stradalih u saobraćajnoj nesreći na Darivi

Podsjetimo, četiri uposlenice OŠ Kovačići poginule su kod Darive, u blizini glavnog grada BiH, kada su u automobilu, iz još neutvrđenih okolnosti, sletjele s kolovoza i završile u provaliji dubokoj 200 metara.

Potraga za njima trajala je pet sati, kada su tijela s automobilom pronađena u koritu rijeke Miljacke. 

Zbog tragičnog stradanja četiri uposlenice Osnovne škole Kovačići, Vlada Federacije BiH je danas na hitnoj sjednici donijela odluku o proglašenju 16. aprila, utorak, Danom žalosti u Federaciji Bosne Hercegovine.

Upravo u ponedjeljak i utorak bit će obavljena dženaza-namaz svim nastradalim u jednoj od najtežih saobraćajnih nesreća u BiH u ovoj godini. 
Merima Belkić - undefined

Foto: Radiosarajevo.ba: Merima Belkić

 
Merima Balkić (42) će biti sahranjena u ponedjeljak, 15. aprila, u Mezarju Lipik u Bosanskoj Krupi. Dženaza-namaz će se klanjati istog dana u 13.30 sati ispred Gradske džamije u Bosanskoj Krupi. 
 
Lejla Sadiković, koja je poginula u 48. godini, bit će sahranjena u utorak, 16. aprila, na Gradskom mezarju Vlakovo u 14 sati.
 
Istog dana, na istom mjestu, dakle na Mezarju u Vlakovu u 14 sati, obavit će se i dženaza-namaz za tragično nastradalu Alminu Ćorović, koja je poginula u 70. godini života, kao i Minu Kadrić (58).   
 
Saudin Sivro, predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja FBiH, ranije je za Radiosarajevo.ba pojasnio kako će se naredna dva dana, u ponedjeljak i utorak, odvijati nastava u KS-u, što možete pročitati na OVOM linku. 
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije