... / Poznato vrijeme i mjesto dženaza-namaza profesora Brkića i njegovih najbližih

09. 06. 2019. u 14:59:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Građani Bosne i Hercegovine još tuguju za profesorom Almirom Brkićem i njegovom suprugom Lamijom i kćerkom F. B., koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći koja se u petak dogodila na autoputu A1 u tunelu Igman kod Sarajeva.

Prevrnuo se automobil na ulazu u Sarajevo, ima povrijeđenih

Poznato je vrijeme i mjesto dženaza-namaza profesora Brkića i njegovih najbližih. Almir Brkić, zajedno sa suprugom Lamijom i kćerkom F. B. bit će pokopan u ponedjeljak u 18 sati na Mezarju Bradići kod Vogošće. 

Posljednja objava poginulog profesora Brkića pokazuje koliko je veliki čovjek bio

Tavhid će se proučiti istog dana poslije ikindija-namaza u centralnoj džamiji u Vogošći. 

Tragično stradali bračni par Brkić - undefined

Foto: Facebook: Tragično stradali bračni par Brkić

"Prijevoz do mezarja i nazad je osiguran iz Fojnice, ispred hotela "Reumal", sa polaskom u 15 sati", objavili su rodbina i prijatelji na društvenim mrežama. 

 Tri osobe stradale u stravičnom udesu kod Sarajeva, poznato odakle su

Podsjetimo, poginuli Almir Brkić bio je profesor matematike u Srednjoj saobraćajnoj školi u Sarajevu. 
 
U automobilu Ford je, osim troje poginulih, bio i Almirov sin B. B. učenik Osnovne škole "Zahid Baručija" u Vogošći, koji je preživio nesreću i trenutno se oporavlja u Kliničkom centru univerziteta u Sarajevu.
 
Dječak je išao je u treći razred, a na početku nove školske godine na nastavu bi u prvi razred krenula i nastradala kćerka F. B..
 
 
Uzrok teške saobraćajne nesreće još nije poznat. Istraga je u toku. Nezvanično postoje informacijeda je vozač Ford, koji je učestvovalo u nesreći, kretao lijevom trakom i zaobilazio nekoliko vozila u desnoj traci.

Pri pokušaju da se vrati u desnu traku izgubio je kontrolu nad automobilom nakon čega je udario u zid koji se nalazi na samom ulazu u tunel.

OŠ 'Zahid Baručija' izrazila saučešće porodicama Brkić i Selimović

Općinski načelnik Edin Smajić je donio odluku da će Općina Vogošća proglasiti dan žalosti na dan kada bude obavljena dženaza nastradalim članovima porodice Brkić.

Samim tim se očekuje da Dan žalost u Vogošći bude proglašen za sutra (ponedjeljak). 

Redakcija Radiosarajevo.ba pridružuje se izrazima saučešća porodicama Brkić i Selimović. 

NEMA KOMENTARA