! / Poznato koja mjesta i institucije će posjetiti švedska princeza i princ u BiH

03. 11. 2019. u 14:31:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Švedska princeza Victorija i princ Daniel, te ministrica za okoliš i klimu Isabelle Lövin od 5. do 7. novembra boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini. Poznato je koja mjesta i institucije će posjetiti i s kojima osobama će se susresti.

Prvog dana će imati susret sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz Ambasade Švedske.

Švedska princeza Victoria i princ Daniel dolaze u Bosnu i Hercegovinu

Dan poslije, 6. novembra zasadit će drvo u sarajevskom parku Koševo čime će obilježiti sporazum za izradu Okolišne strategije za Bosnu i Hercegovinu uz podršku Švedske. Tom prilikom će prisustvovati ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović, entitetske ministrice za okoliš i gradonačelnik Distrikta Brčko.

Isti dan će posjetiti izložbu Pametni gradovi u Sarajevo City Centru.

Bit će učesnici Plenarne sjednice konferencije Pametni rast za novu klimatsku stvarnost u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Posjetit će jednu privatnu švedsku kompaniju koja posluje u Bosni i Hercegovini, te se susresti sa djecom iz Banja Luke i Sarajeva koja uče praviti robote u prostorijama te kompanije.

Zajedno sa gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom će obići glavni grad Bosne i Hercegovine. Šetnja će početi ispred Vijećnica.

Drugi dan prisustva u Bosni i Hercegovini će okončati posjetom Muzeju drvorezbarstva i brenu dizajnersko namještaja Zanat u Konjicu.

Posljednji dan posjete, 7. novembra će biti u sarajevskoj Muzičkoj akademiji. Tom prilikom će prisustvovati premijer Kantona Sarajevo Edin Forto.

Družit će se i sa mladima iz Sarajeva i Istočnog Sarajeva na Trebeviću gdje će biti održana radionca o okolišu. Zajedno s njima će biti gradonačenlnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Ambasade Švedske.

Tagovi: Švedska

NEMA KOMENTARA