Poznata imena ministara u vladi Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Poznata imena ministara u vladi Kantona Sarajevo
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Edin Forto

Lideri i predstavnici šest političkih stranaka koje čine skupštinsku većinu u Kantonu Sarajevo sinoć su dogovorili imena novih ministara u Vladi KS.

Našoj stranci je kako je ranije govoreno pripala premijerska funkcija, na kojoj će biti Edin Forto. A pored ove funkcije dobili su i Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture, gdje će minsitar biti Srđan Mandić i Ministarstvo pravde i uprave na čijem čelu će biti Lejla Brčić.

Narod i pravda dobila je četiri ministarstva. Ministarstvo obrazovanja, nauke i sporta koje će predvoditi Zineta Bogunić, Ministarstvo privrede u kojem će ministar biti Haris Bašić, dok je na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova Admir Katica.  Ministar finansija ispred ove stranke je Amel Kovačević.

SDP-u su pripala tri ministarstva. Ministarstvo prostornog uređenja na čijem čelu će biti Damir Filipović. Ministar rada i socijalne politike bit će Malik Garibija, a na čelu Ministarstva saobraćaja bit će Adnan Šteta.

Savezu za bolju budućnost BiH  pripala su dva ministarstva. Na čelu Ministarstva kulture i sporta trebao bi biti Mirvad Kurić, a ministar za boračka pitanja ispred ove stranke je Ismir Jusko.

Demokratska fronta dobila je jednu ministarsku poziciju i to na čelu Ministarstva zdravlja bit će Amela Sofić.

Nezavisna bh. lista jedina je iz sarajevske šestorke koja neće imati ministarsku funkciju u Vladi KS.

Najavljeno je da bi danas trebala biti održana press konferencija na kojoj će predstavnici stranaka potvrditi imena koja su predložena za ministarske pozicije u Vladi KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije