Poznati detalji incidenta u NSRS: Bundalo fizički napao Vukanovića

Radiosarajevo.ba
Poznati detalji incidenta u NSRS: Bundalo fizički napao Vukanovića
FOTO: Arhiv / Perica Bundalo i Nebojša Vukanović

Šef poslaničkog kluba PDP Perica Bundalo danas je fizički nasrnuo na poslanika SDS Nebojšu Vukanovića, prenosi BN TV.

Ovo je u NSRS potvrdio Vukanović, koji je rekao da ga je u skupštinskom holu napao Bundalo, zavrnuvši mu ruku, prijeteći mu i psujući.

Nebojša Vukanović u NSRS: Hvaljen Isus i Marija, hvaljen Čović i Kolinda

"Ja sam danas grubo napadnut u skupštinskom holu. Prišao mi je šef poslaničkog kluba PDP, zavrnuo mi ruku, psovao i vrijeđao", kazao je Vukanović.

Do napada na Vukanovića došlo je u vrijeme skupštinske pauze, nakon što je Bundalo saopćio da će njegov klub, izuzev Draška Stanivukovića i Jelene Trivić, podržati Dodikov stav o Pelješkom mostu. Njegova podrška je praćena i nekim zaključcima da se iz NSRS naloži Saboru Hrvatske da rješava neka pitanja RS i BiH, na što mu je replicirao Vukanović, govoreći da je njegovo obraćanje sramno.

Kako je Jelena Trivić odbrusila Miloradu Dodiku u NSRS: Ti si kriv za loše obrazovanje

Kako BN saznaje, Bundalo danas nije bio nimalo prijatan ni prema stranačkim kolegama Stanivukoviću i Trivić, koji smatraju da Pelješki most nema veze s interesom RS.

Stanivuković i Trivić su javno saopćili da neće podržati stav da je Pelješki most interes RS. Smatraju da je to interes pojedinaca, prije svega Dodika i Dragana Čovića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije