Sarajevo / Poziv Macronu da posjeti BiH: Željko Komšić primio francuskog ambasadora

08. 11. 2019. u 17:04:00 Radiosarajevo.ba

Shares:0

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je danas  Guillaumea Roussona, ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Predsjedavajući Komšić upoznao je ambasadora Roussona o tačnim podacima kojima raspolaže Bosna i Hercegovina  i partnerske zemlje o broju osoba koje su se nalazile, ili se još uvijek nalaze na stranim ratištima, te sa brojem poginulih, procesuiranih, kao i o tačnom broju žena i djece.

Istakao je da Bosna i Hercegovina uspješno učestvuje u borbi protiv terorizma i ekstremizma, čemu mogu svjedočiti i ocjene partnerskih zemalja.

Predsjedavajući Komšić upoznao je takođe ambasadora Roussona da je učestvovanje u stranim oružanim formacijama krivično djelo po bh. zakonodavstvu, te o tačnom broju do sada procesuiranih povratnika sa stranih ratišta. Osim toga predsjedavajući Komšić je istakao i to da u Bosni i Hercegovini nema terorističkih napada.

Prvi čovjek kolektivnog šefa države BiH ponovio je poziv predsjedniku Republike Francuske Emmanuelu Macronu da posjeti Bosnu i Hercegovinu, a koji mu je nedavno uputio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović,  te da se lično uvjeri kakvo je stanje, između ostalog, i u ovoj oblasti u Bosni i Hercegovini.

KOMENTARI (4)