Pozitivne vijesti: Maleni Arslan uspješno operiran, stanje mu je stabilno

Radiosarajevo.ba
Pozitivne vijesti: Maleni Arslan uspješno operiran, stanje mu je stabilno
Šestomjesečni Arslan Kulačić, dječak koji je ujedinio humanost svih građana Bosne i Hercegovine, uspješno je operiran u Istanbulu, gdje je jutros stigao s majkom.

Administratori Facebook stranice Pomozimo Arslanu da živi  izvijestili su javnost o ovoj radosnoj vijesti, istaknuvši kako je stanje malenog heroja trenutno dobro i stabilno.

"Moraju se sačekati naredna 24 sata i pratiti njegovo stanje. Arslanova majka vam se svima zahvaljuje na podršci. Trenutno nije sama, tu je tim ljudi koji je uz nju dok Sabahudin, koji je trenutno na putu, ne stigne. Još jednom, hvala vam svima na porukama podrške, pozivima i svemu ostalom čime ste pokazali da ste uz Arslana i njegovu porodicu", napisao je administrator stranice "Pomozimo Arslanu da živi".

Podsjećamo, Arslanu je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu i operisan je na UKC-u Tuzla. Nažalost, tumor se vratio. Liječenje u Turskoj bi trajalo 18 mjeseci, a cijena terapije je 133.000 eura, plus troškovi za dodatne preglede, analize krvi ili druge intervencije te transport do Turske.

arslan_lijecenje_facebook.jpg - undefined

Zahvaljujući dobrim ljudima koji su se angažovali da se što prije prikupi novac za liječenje, Arslan je jutros prebačen do aerodroma gdje ga je čekao bolnički avion iz Turske kojim je prebačen na kliniku u pratnji majke Amire. Njegovi roditelji objavili su videosnimke na Facebooku u kojima su se plačući zahvalili svim dobrim ljudima koji su pomogli da ovako brzo dođe do realizacije.

Ukoliko ste u mogućnosti finansijski pomoći u liječenju malog Arslana to možete učiniti uplatama na sljedeće račune:

Uplate iz BiH:
Sparkasse Bank dd BiH
Sabahudin Kulačić
199-462-60542828-25

Uplate iz inozemstva:
SWIFT CODE: ABSBBA22
Sparkasse Bank DD BiH
Zmaja od Bosne 7
71000-SARAJEVO
BENEFICIARY: BA39 1994 6260 5428 2825
Sabahudin Kulačić
Hase bega Huseinovića 1G 72220 Nemila-Zenica

PAY THROUGH:
SWIFT: GIBAATWG
1. ERSTE GROUP BANK AG WIEN

Također, možete pomoći uplatom na GoFundMe site na sljedećem linku:
https://www.gofundme.com/arslan-medical-fund-for-cancer/donate

Pozivom na broj 17006 donirate 2 KM za Arslanovo liječenje. Broj je aktivan za sve operatere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije