Požar u I. Sarajevu: Tražili pomoć sarajevskih vatrogasaca pa se predomislili

Patria
Požar u I. Sarajevu: Tražili pomoć sarajevskih vatrogasaca pa se predomislili
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / S mjesta događaja

Požar koji je izbio u subotu ujutro u hali preduzeća Energoinvest-Raop možda je mogao biti i ranije ugašen da su se ranije pridružile i ekipe Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

Vatrogasci se i jutros bore s požarom u bivšoj fabrici Energoinvesta: "Teško je"

Drama zbog požara u I. Sarajevu: Apel stanovništvu da ne izlazi iz domova

Za Patriju je iz PVB Sarajevo potvrđeno da je prvi poziv za pomoć upućen po izbijanju požara, ali da su se kolege iz RS-a predomislile te se ekipe koje su bile spremne nisu uputile na teren.

Ipak, nakon što je požar dosegao veće razmjere po pozivu kolega iz Istočnog Sarajeva oko 18:30 dvije sarajevske ekipe vatrogasaca uputile su se na lice mjesta.

Požar je buktio više od 24 sata, a tek u nedjelju je lokalizovan. U gašenju požara učestvovale su sve raspložive ekipe vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva, kao i pripadnici EUFOR-a.

U požaru je izgorjela najveća hala koja je bila prazna, a iz SDS-a su upozorili da su sve mašine ranije izvučene i prodate na nezakonit način.

Dok iz SDS-a ostavljaju mogućnost da je požar i namjerno izazvan, iz preduzeća "Elektroinženjering" Banja Luka koje je vlasnik imovine bivšeg "Energoinvesta" u Istočnom Sarajevu, tvrde da požar nije podmetnut već da je riječ o nesretnom slučaju.

Iz "Elektroinženjeringa" navode da je do požara došlo nesretnim slučajem, za koji je odgovorno društvo "Tola company" iz Zenice, koje je prihvatilo odgovornost i isplatit će svu nastalu štetu Društvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije