Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Sjednica Doma naroda definitivno otkazana

E. H.
Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: Sjednica Doma naroda definitivno otkazana
FOTO: Fena / Dom naroda Parlamenta BiH
Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, koja je trebala početi danas u 12 sati definitivno neće biti održana.

Informacija je za Radiosarajevo.ba potvrđena iz kabineta sekretara Doma naroda, gdje su nam kazali da je nakon održanog kolegija utvrđeno kako sjednica definitivno neće biti održana.

Iste informacije potvrdili su nam i iz Ureda za informiranje javnosti Parlamenta BiH, gdje su nam kazali kako je razlog za odgađanje sjednice nedostatak kvoruma.

Još ranije, tokom prošle sedmice, u javnosti su se pojavile informacije kako sjednica neće biti održana zbog odluke članova Kluba srpskog naroda da bojkotiraju zasjedanje. Tačnije, riječ je o odluci Sredoja Novića, Dragutina Rodića i Nebojše Radmanović. članova SNSD-a i DNS-a, da se ne pojave na ovom zasjedanju, ali iz Parlamenta nisu potvrdili da je upravo njihovo odsustvo razlog neodržavanja sjednice.

Delegati u Domu naroda trebali su da razmatraju Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i drugim naknadama u sudskim i tužilačkim institucijama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije