Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: SIPA provjerava Zorana Tegeltiju

O. K.
Potvrđeno za Radiosarajevo.ba: SIPA provjerava Zorana Tegeltiju
Foto: Vlada RS / Zoran Tegeltija

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) zaprimila je zahtjev Željka Komšića za sigurnosnu provjeru Zorana Tegeltije, potrvđeno je za Radiosarajevo.ba iz ove agencije.

“Dana 19. avgusta 2019. godine, SIPA je zaprimila  zahtjev predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine za provjeru istinitosti informacija koje je na obrascu Izjave- Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine naveo gospodin Zoran Tegeltija, kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine”, kazao je za Radiosarajevo.ba Luka Miladinović, potparol SIPA-e.

Kako je pojasnio, rok za provjeru kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH traje osam dana a počinje teći od dana zaprimanja zahtjeva  predsjedavajućeg Predsjednistva Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, Zoran Tegeltija kandidat je SNSD-a za mandatara Vijeća ministara BiH, a njegovo imenovanje trenutno je na čekanju, a ta tačka dnevnog reda ove sedmice je skinuta sa dnevnog reda Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije