Potvrđeno: Sanjin Sefić odmah ide na izdržavanje zatvorske kazne od 16,5 godina

0
Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Sanjin Sefić odmah ide na izdržavanje zatvorske kazne od 16,5 godina
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Sanjin Sefić / Arhiv

Vrhovni sud Federacije Bosne i Hercegovine donio je odluku kojom je potvrđena presuda Sanjinu Sefiću, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz porodice nastradale Selme Agić.

"Volio bih da se sve dogodilo prije dva dana, ali i ovako ima pravde", kazao je Amir Agić, otac nastradale Selme Agić, za naš portal. 

Sefić, koji je u noći 10. oktobra 2016. godine, na pješačkom prijelazu na glavnoj sarajevskoj saobraćajnici krećući se brzinom većom od 100 km na sat i prolazeći kroz crveno svjetlo na semaforu automobilom udario studentice Selmu Agić i Editu Malkoč, odmah ide na izdržavanje kazne. 

Odluka je izmijenjena, i u odnosu na onu koju je izrekao Kantonalni sud u Sarajevu, smanjena je za 12 mjeseci - tako da je jedinstvena kazna od 16,5 godina zatvora.

Ovim je potvrđeno da Sefić neće biti pušten iz zatvora kako se to danas moglo čuti.

Podsjetimo, Sefić je nakon tragedije 11. oktobra, u jutarnjim satima prešao državnu granicu između Bosne i Hercegovine i R Srbije, a uhapšen je 12. oktobra u Novom Sadu. BiH je izručen dva mjeseca kasnije.

Novo suđenje u ovom predmetu uslijedilo je nakon što je Vrhovni sud FBiH ukinuo tu presudu i predmet vratio Kantonalnom sudu na ponovno rješavanje.

Optužnicom su ranije bili obuhvaćeni i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić, kojima je na teret stavljeno krivično djelo pomoć počiniocu nakon krivičnog djela.

Presudom iz septembra 2018. bio je osuđen na 14 i po godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije