Potvrđeno: Inspekcija "češlja" zavode Drin, Hum, Ljubuški i Bakovići

Radiosarajevo.ba
Potvrđeno: Inspekcija "češlja" zavode Drin, Hum, Ljubuški i Bakovići
FOTO: Radiosarajevo.ba / Zavod Drin

U toku su inspekcijski nadzori kod poreznih obveznika: Zavod muške djece i omladine Hum, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica “Drin” Fojnica“ i Ustanova iz djelokruga socijalne zaštite – Ljubuški, potvrdili su za Radiosarajevo.ba iz Porezne uprave FBiH.

Inspekcijske nadzore provode nadležni Kantonalni porezni uredi Sarajevo, Novi Travnik i Ljubuški koji imaju dovoljan broj inspektora da izvrše kontrole.

Iako je svaki inspekcijski nadzor specifičan, te je teško predvidjeti tačno vrijeme njegovog završetka, iz Porezne uprave FBiH su nam naveli kako se očekuje da će postupak biti okončan u narednih mjesec dana.

Podsjećamo, inspekcijski nadzori u ovim ustanovama vrše se nakon brojnih nepravilnosti u radu Zavoda Pazarić koje su u prethodnom periodu uzburkale bh. javnost, te se s pravom postavljalo pitanje kakva je situacija u drugim bh. zavodima.

Zavod Pazarić: Otkrivamo šta piše u izvještaju za koji kažu da je "pozitivan"

Izvještaj ombudsmena ukazuje da je došlo do poboljšanja i da su otklonjene određene nepravilnosti u radu Zavoda Pazarić, kazao je ministar rada i socijalne politike FBiH Vesko Drljača, a nakon što je prošle sedmice Vlada FBiH donijela odluku da smijeni aktuelnog direktora Zavoda Redžepa Salića, te sve članove Nadzornog i Upravnog odbora.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije