Potresne fotografije iz migrantskog kampa pokraj Ključa

Radiosarajevo.ba
Potresne fotografije iz migrantskog kampa pokraj Ključa
Foto: Facebook / Potresne fotografije iz migrantskog kampa pokraj Ključa
Stigla je zima, a da su niske temperature pogoršale ionako lošu situaciju u kojoj žive migranti u Bosni i Hercegovini dokazuju i potresne fotografije iz migrantskog kampa pokraj Ključa.

"Ovo više nije migrantska kriza, jednostavno ovo prerasta u jednu nehumanu katastrofu, nebriga i osuda na nehumane patnje ovih već napaćenih ljudi. Njih 64 su prenoćili doslovno u vodi. Na ovom mjestu je takav teren da se nema načina, u ovakvim uslovima pružiti ni minimalna zaštita ovim migrantima. Pokušali smo kontaktirati nadležne da se organizuje jedan autobus za prevoz, ali bezuspješno", napisali su iz Crvenog križa Ključ.

Crveni križ redovno izvještava o ovim i sličnim problemimam međutim, kako navode, nemaju na pomolu nikakvo rješenje vezano za ovu problematiku.

"I pored naših maksimalnih napora da pomognemo migrantima, sve se svodi na lanč paketima i prvoj pomoći bolesnima, dok u drugim problemima ne uspijevamo, niti je u nadležnosti Crvenog križa. Ovo je zabilježeno jutros u 7 sati, trenutno pada jaka kiša", naveli su.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije