Potresna priča Želimira iz Travnika: "Srce će mi puknit, ali odlazim u Njemačku"

Radiosarajevo.ba
Potresna priča Želimira iz Travnika: "Srce će mi puknit, ali odlazim u Njemačku"
FOTO: Screenshot / Želimir se bavi proizvodnjom mlijeka

U okolici Travnika Želimir ima krave i bavi se proizvodnjom mlijeka, digao je i kredit da kupi sve strojeve koji su mu potrebni.

No, kako je ispričao za portal Dolina Lašve, Želimir uskoro odlazi u Njemačku.

Osim što mlijeko nema kome prodati, Želimir kaže da su uvjeti za rad nikakvi. Struja i voda su jako loši, pristupne ceste ne postoje i nikako da ih se napravi.

„Došlo je do toga da nemam kome prodavati. Mlijeko prosipam krmadi. Mljekare neće da uzimaju, a cijena je mala“, kaže Želimir.

Dodao je da je mlijeko počeo da prodaje po selu.

„Bio sam uspješan, presretan. Do Nove godine. Kako ljudima čestitam Novu godinu, oni kažu da odlaze za sedam dana“, priča Želimir.

Želimir uskoro odlazi u Njemačku.

Srce će mi puknit. Nemam kome prodati mlijeko. Trudim se. Sve sam ostvario što sam želio, a nemam kome to plasirati. To je žalosno. Imam kredit, plaćam ga pošteno unaprijed. Došlo je do toga, za ovaj mjesec imam za gorivo. Ostalo nemam ništa, mogu živjeti jedino da s neba pada. Do travnja sam ovdje, ukidam farmu skroz, teško mi je ići, ali moram“, priča Želimir.

Put do njegove farme praktički ne postoji.

„Vidite kakav je put. Može netko poginuti. A i ljeti je put loš. Nedavno je bila policija, ne mogu ući“, priča Želimir.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije