Potraga za nestalim Harisom Nalčom nastavlja se sutra, sa većim brojem ljudi

N. Ka.
Potraga za nestalim Harisom Nalčom nastavlja se sutra, sa većim brojem ljudi
Foto: FUCZ / Akcija na Prokoškom jezeru

Direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak rekao je za Radiosarajevo.ba da se potraga za nestalim Harisom Nalčom nastavlja sutra.

"Plan je da se potraga proširi prema Brusnici, prema Vranici. Angažiran je veći broj planinara, GSS-ovaca i drugih. Očekuje se da će u potrazi učestvovati preko 300 ljudi. Ponovo će se koristiti psi, dronovi i ostala oprema", kazao je Solak.

Solak je istaknuo da su ih kada su stigli na teren dočekale različite informacije o nestanku Harisa.

"Prva informacija je da je momak nestao navečer, kada je bila užasna magla, a na Prokoškom jezeru u tom trenutku bilo je 1.200 studenata iz cijele BiH. On se prema toj verziji izgubio, jednostavno je prema njihovim riječima odlutao i od te večeri mu se gubi trag. Druga priča je da ga je jedan od ljudi koji živi gore vidio u nedjelju ujutro oko 11 sati prije podne sa ruksakom na leđima, kako ide u pravcu Brusnice", rekao je Solak.

Haris je prema riječima Solaka jedan od domaćina koji preko 300 dana živi na Prokoškom jezeru i ovaj teren poznaje kao svoj džep, te je to jedna od stvari koje im daju nadu da će ga pronaći živog i zdravog.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije