Dunović obećao pomoć: Trasa autoputa Mostar jug i dalje sporna za mještane

Radiosarajevo.ba
Dunović obećao pomoć: Trasa autoputa Mostar jug i dalje sporna za mještane
Problem u vezi s izgradnjom trase Koridora Vc - Mostar jug još uvijek je aktuelan, te iako je Vlada Federacije BiH usvojila konačan položaj trase ovog autoputa, brojni građani još uvijek se bune protiv ovakve odluke.

Tim povodom jučer je u posjeti Mostaru boravio potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović, koji je obišao lokaciju na kojoj je planirana izgradnja sporne trase, saopćeno je iz Kabineta potpredsjednika FBiH.

Tokom ove posjete Dunović se sastao i s predsjednikom Udruženja Srba povratnika u Mostar Vujadinom Berberovićem, te s predstavnikom neformalne grupe građana koju, prema riječima predstavnika ove grupe, čini 6.000 potpisnika peticije protiv aktuelnog rješenja za nastavak gradnje trase autoputa.

Nakon obilaska spornog lokaliteta, Dunović je razgovarao i sa stanovnicima lokalnih sela Ortiješ, Kočine i Malo Polje, čija imovina i egzistencija su direktno ugroženi predloženim rješenjem o izgradnji ove trase autoputa.

Potpredsjednik FBiH iskazao je punu podršku svim ugroženim stanovnicima i kazao da će, u sklopu svojih ustavnih ovlaštenja, pomoći pri iznalaženju konkretnog rješenja za ovaj problem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije