Potpredsjednik NSRS Senad Bratić (SDA) podnio neopozivu ostavku

E. H.
Potpredsjednik NSRS Senad Bratić (SDA) podnio neopozivu ostavku
Print Screen / Senad Bratić

Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS podnio je neopozivu ostavku.

Podnosim neopozivu ostavku, jer ne želim da budem neko ko će podržati da se pošalje slika o međuetničkom nerazumijevanju. Ova pozicija nije vrijedna toga. Podnosioci inicijative će shvatiti šta su uradili“, rekao je Bratić.

"SDA će dati odgovore kao najjača stanka u BiH", rekao je Bratić.

Naveo je da ovaj postupak ne može da ostane bez reakcije SDA na terenu.

„Ne želim da ovo pređe u svesrpsko jedinstvo protiv Bošnjaka“, rekao je Bratić.

Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS podnio je neopozivu ostavku - undefined

Foto: RSA: Senad Bratić, potpredsjednik Narodne skupštine RS podnio je neopozivu ostavku

Podsjećamo, Kolegij NSRS zakazao je za večeras u 18 sati posebnu sjednicu, a na dnevnom redu bila je smjena potpredsjednika skupštine iz reda bošnjačkog naroda Senada Bratića (SDA), a kao reakcija na Deklaraciju SDA usvojenu na nedavnom kongresu te stranke.

U obrazloženju zahtjeva za zakazivanje sjednice sa prijedlogom dnevnog reda poslanici su naveli da je Stranka demokratske akcije (SDA) na svom posljednjem kongresu usvojila političku deklaraciju koja je, kako su ustvrdili, direktno usmjerena "protiv interesa RS i da duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH kojim je garantovan status RS i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda“.

U obrazloženju se dodaje da je "Senad Bratić kao visoki funkcioner SDA učestvovao u donošenju ove deklaracije, te da svojim djelovanjem kao pripadnik SDA provodi politiku protiv interesa RS i da kao potpredsjednik Narodne skupštine RS djeluje suprotno Ustavu i zakonima RS zbog čega se narodni poslanici pozivaju da podrže prijedlog odluke o njegovom razrješenju“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije