Potpredsjednik FBiH Milan Dunović čestitao Dan državnosti BiH

Radiosarajevo.ba
Potpredsjednik FBiH Milan Dunović čestitao Dan državnosti BiH
Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović uputio je svim građanima BiH čestitku povodom 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

"U posljednje vrijeme sve manje govorimo o državotvornosti jedine nam domovine, Bosne i Hercegovine. Pretvoreni smo u nijeme svjedoke koji bez vlastitog pristanka moraju trpiti činjenicu koja glasi – da se Dan državnosti BiH obilježava sam u jednom dijelu zemlje.

Pokušava se poništiti sjećanje na BiH onakvu kakva je uvijek bila – jedinstvena i multietična, a kakva bi uvijek i trebala biti. Borimo se za opstanak naše zemlje kao jedinstvene, jednake za sve njene građane i narode koji u njoj žive.

Sretan Dan državnosti svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine uz želju da naša zemlja ostane na pravom putu – putu gdje svi imamo bolje i jednake uslove za život", navodi se u saopćenju Dunovića.

Povodom oblježavanja državnog praznika potpredsjednik Dunović će u subotu, 25. novembra, položiti cvijeće na spomen-obilježja u Sarajevu te prisustvovati Svečanoj akademiji u Vijećnici i prijemu u Predsjedništvu BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije