Potpisan sporazum o izgradnji gasovoda Igman-Hadžići

Radiosarajevo.ba
Potpisan sporazum o izgradnji gasovoda Igman-Hadžići
Foto: Press služba KS / Direktorica Nihada Glamoč i ministar Srđan Mandić

Sporazum o realizaciji projekta “Izgradnja gasovoda Igman-Hadžići” potpisali su danas ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić i direktorica KJKP”Sarajevogas” Nihada Glamoč.

Izgradnja gasovoda na ovoj lokaciji će se finansirati sredstvima Kantona Sarajevo, preko resornog ministarstva u ukupnom iznosu od 1.500.000,00 KM i biće utrošena na građevinske radove i nabavku materijala za izgradnju gasovoda.

“Danas potpisani sporazum je dio redovnih aktivnosti koje sprovodimo sa Sarajevogasom. Realizacijom projekta uradit će se uvezivanje gasnog prstena, kao i uvezivanje općina Hadžići i Trnovo, ali i općine Ilidža, čime će se dobiti bolja snabdjevenost i sigurnost u isporuci prirodnog gasa” , naglasio je ministar Mandić te istakao da Sarajevogas kao jedna evropski organizovana kompanija, može poslužiti kao primjer svim drugim komunalnim preduzećima.

Uz zahvalnost resornom ministarstvu i Vladi KS na podršci ovom projektu, direktorica Glamoč je naglasila da je ovo jedan od strateških ciljeva “Sarajevogas”-a.

Prva faza ovog projekta , izgradnja 4,7 kilometara gasovoda, završena je prošle godine, a u 2019.godini projekt nastavljamo sa izgradnjom novih 11 kilometara. Svi pripremni radovi su završeni i u narednih 10 dana ćemo započeti sa aktivnostima na terenu. Rok za završetak je 90-120 dana, nadamo se da ćemo do početka grejne sezone postaviti mjernoregulacionu stanicu na području općine Hadžići i čime će ovaj projekt biti završen “, istakla je direktorica Glamoč.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije