Postignut dogovor: Za srijedu najavljena sjednica Vijeća ministara

Radiosarajevo.ba
Postignut dogovor: Za srijedu najavljena sjednica Vijeća ministara
Foto: Fena / Vijeće ministara BiH

Nakon konsultacija za srijedu (29. maja) zakazana je sjednica Vijeća ministara BiH.

„Sjednica, čije je održavanje odgođeno zbog nepostojanja kvoruma za rad i odlučivanje na sjednici Vijeća ministara Bosne i Hercegovine zakazanoj za 21. maj 2019. godine, bit će održana u srijedu, 29. maja 2019. godine, u 12:00 sati, u zgradi institucija Bosne i Hercegovine, sala 1/II“, piše u najavi sjednice Vijeća ministara BiH.

Inače, posljednja redovna sjednica Vijeća ministara BiH održana je 4. aprila 2019. godine.

Otkazana sjednica Vijeća ministara: Nisu došli ministri iz reda hrvatskog naroda

Na dnevnom redu nalazi se ukupno 60 tačaka među kojima je i Nacrt zakona o zvaničnom vremenu u BiH, Prijedlog odluke o dopuni tarife administrativnih taksi, Prijedlog odluke o utvrđivanju visine osnovice za obračun plata u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH 2019. godine i Prijedlog odluke o ovlaštenim tijelima za ocjenjivanje usaglašenosti za proizvode za zaštićene oznake porijekla, zaštićene oznake geografskog porijekla i garantirano tradicionalnog specijaliteta.

Državni ministri trebali bi razmatrati i Prijedlog odluke o izuzeću od primjene odredbi Zakona o javnim nabavkama, Prijedlog migracionog profila Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, Informaciju o aktivnostima koje se poduzimaju na projektu "Izgradnja autoceste/brze ceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo" i Izvještaj o radu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

Mektić nakon otkazivanja sjednice Vijeća ministara: Ovo je klasična blokada

Prošle sedmice nije održana sjednica Vijeća ministara BiH jer se na njoj nije pojavio nijedan ministar iz reda hrvatskog naroda, odnosno iz HDZ-a BiH.

Šarović: Naša obaveza je da prisustvujemo sjednicama Vijeća ministara BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije