Poslanik NS RS: Rekao sam da se poturčio, a reći nekome da je efendija nije uvreda

Radiosarajevo.ba
Poslanik NS RS: Rekao sam da se poturčio, a reći nekome da je efendija nije uvreda

Jedan od najglasnijih poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović (SDS), kaže da su rasprave sastavni dio parlamenta, te da problem nisu burne rasprave nego to što pojedincima smeta istina, javlja Srpskainfo.com.

Vukanović se osvrnuo na izjavu predsjednika NS RS, Nedeljka Čubrilovića, kako skupština ne smije biti zabavište, te da se neki ljudi u parlamentu ne snalaze.

"Moguć je 'normalan' dijalog kada Čubrilović objasni kako je zaradio milione brojnim malverzacijama. Ne može očekivati da se bavi prevarama, a da mu to niko ne spomene. Nije govor ulice, niti uvreda, ako kažem istinu. Međutim, njih istina boli, to je problem", rekao je Vukanović, a potom se osvrnuo i na svoju izjavu, kada je Dragana Čavića nazvao efendijom.

"Efendija znači gospodin; to nije uvreda. Rekao sam da se poturčio aludirajući na to da je promijenio političku stranu. Dakle, nisam rekao nijednu ružnu riječ u parlamentu, ali sam rekao puno toga što je istina i što njima ne odgovara", istaknuo je Vukanović.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije