Posao za profesora vjeronauke koji je bio u Vojsci RS: "Jesmo, pogriješili smo"

Radiosarajevo.ba
Posao za profesora vjeronauke koji je bio u Vojsci RS: "Jesmo, pogriješili smo"
Foto: Capital.ba / Škola u Prijedoru

Poljoprivredno-prehrambena škola iz Prijedora će ponoviti konkurs za prijem profesora islamske vjeronauke, jer se u onom koji je zatvoren juče potkrala tehnička greška.

Samo u BiH: Traži se profesor islamske vjeronauke, prednost imaju borci Vojske RS

Šta reći na ovo?

Naime, u konkursu ove obrazovne ustanove, a koji je objavio Zavod za zapošljavanje RS, navedeno je da kandidati za profesora islamske vjeronauke, pored dokaza o stručnim kvalifikacijama, trebaju dostaviti i uvjerenja da su bili borci Vojske RS, ratni vojni invalidi Odbrambeno-otadžbinskog rata ili uvjerenje u slučaju da su iz porodica poginulih boraca.

Iz Poljoprivredno-prehrambene škole u Prijedoru poručuju da nije tačno da prednost u zapošljavanju profesora islamske vjeronauke imaju bivši borci i ratni vojni invalidi, već da je riječ o nenamjernoj grešci službenika koji je popunjavao obrazac za konkurs.

"Taj konkurs će biti poništen i potom će ponovo biti raspisan novi konkurs. Radi se o tome da je taj dio obrasca, koji je korišten za druge konkurse, ostao greškom i u ovom konkursu za profesora islamske vjeronauke, a trebalo je da bude izbrisan", objasnili su nam iz ove škole.

Kako saznaje Srpskainfo, već postoji osoba koja predaje islamsku vjeronauku, ali ugovor na određeno vrijeme potpisuje na svakom polugodištu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije