Portparol SNSD-a odgovorio na tvrdnje da je Dodik pristao na Akcioni plan za NATO

Srna
Portparol SNSD-a odgovorio na tvrdnje da je Dodik pristao na Akcioni plan za NATO
Foto: RTRS / Radovan Kovačević

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević odgovorio je na tvrdnje svoje kolegice – portparolke PDP- Anje Petrović.

Podsjetimo, Petrović je danas rekla kako je Milorad Dodik u Ankari dogovorio da BiH aktivira Akcioni plan za članstvo u NATO (MAP).

Anja Petrović: Prevrtljivi Dodik pristao da BiH aktivira Akcioni plan za NATO

"Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i SNSD nisu i neće pristati na Akcioni plan za članstvo u NATO MAP i to dobro znaju u PDP-u, a bilo kakva unilateralna akcija u vezi sa Nacionalnim godišnjim planom i bilo čim što ima veze sa NATO savezom i sa MAP-om dovešće do destabilizacije BiH", poručio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

Kovačević je ponovio da SNSD tu ima izuzetno jasnu politiku, a to je politika poštovanja svih zvaničnih dokumenata donesenih u Narodnoj skupštini Republike Srpske, između ostalog i Rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti Republike Srpske.

"Mi se u skladu sa tim i ponašamo i to je, vjerujem, jasno svima i u RS-u i u BiH, pa i samom NATO savezu", rekao je Kovačević za Srnu.

On je istakao da su brojni pritisci na Dodika i predstavnike SNSD-a da u tom kontekstu promijene stav, ali da to ne planiraju da urade, što je nedavno predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao i predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije