Portparol SNSD-a: Komšićeva izjava skandalozna, poziv na rušenje demokratskog poretka

Radiosarajevo.ba
Portparol SNSD-a: Komšićeva izjava skandalozna, poziv na rušenje demokratskog poretka
Foto: SNSD / Radovan Kovačević
Portparol SNSD-a Radovan Кovačević prokomentirao je izjavu člana Predsjedništva BiH Željka Кomšića da "priželjkuje da Savjet ministara iz prošlog mandata ostane još četiri godine u tehničkom mandatu".

"Ova izjava je u najmanju ruku skandalozna, predstavlja poziv na rušenje demokratskog poretka u BiH. Osnovni princip demokratije jeste da se sprovede volja građana koja je izražena na demokratskim izborima. Ovo što govori Кomšić u potpunosti je u suprotnosti sa tim i poziv je na rušenje demokratskog poretka", izjavio je Кovačević za Srnu, a prenosi oficijelna stranica SNSD-a.

On smatra da bi bilo dobro da se u ovakvoj situaciji oglase predstavnici EU, ljudi iz Bruxelles ali i iz mnogih drugih ambasada i kažu šta misle o tome da ne dođe do implementacije izborne volje građana u RS-u i BiH.

"Mislim da je ovo isto tako u konačnici pogubno za Кomšića i njegovu političku ideju, jer je to direktan pokazatelj da u BiH funkcioniše jedino RS, da je RS jedina u kojoj su sve institucije u potpunosti stabilne i funkcionalne za razliku od BiH u kojoj nije moguće čak ni formirati vlast", istakao je Кovačević.

Кomentarišući izjavu analitičarke Ivane Marić da je Кomšićeva inicijativa "dobra iz razloga što bi SNSD u narednom mandatu trebalo da bude u potpunosti dominantan", Кovačević kaže da je ova "navodna analitičarka" zaposlena u jednoj od njemačkih fondacija koje promovišu demokratska načela u BiH i da je njena izjava jeziva.

"Mislim da je to jeziva izjava, jer Marićeva kaže da treba da se ponašamo po principu da ćemo da implementiramo izborne rezultate građana samo onda kada se njima iz bošnjačke unitarističke kuhinje sviđaju izborni rezultati", rekao je Кovačević.

On je poručio da to definitivno neće biti moguće, jer će RS imati odgovor na takvu ucjenjivačku politiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije