... / Porodica Merime Balkić uputila pismo javnosti

19. 04. 2019. u 13:45:00 Radiosarajevo.ba

Shares:595

Nakon sedam dana od tragične nesreće u kojoj su ugašena četiri života, oglasila se porodica nastradale Merime Balkić.

Emotivna objava prijateljice: Molila sam Boga samo da nije Merima

Tužan dan za Sarajevo: Danas komemoracija stradalim uposlenicama OŠ "Kovačići"

Sarajevo se oprostilo od Merime, Lejle, Almine, Mine: Nije ovo zbogom, ovo je doviđenja

Oni se zahvaljuju svima koji su učestvovali u pokušaju spašavanja, tačnije izvlačenja tijela poginulih. Na poziv Operativnog centra Civilne zaštite angažovano je više službi i ljudi koji su pomogli u izvlačenju i transportu tijela poginulih iz kanjona rijeke Miljacke.

Pismo porodice prenosimo u cjelosti:

„Zahvaljujemo svima koji su nesebično dali sve od sebe da pokušaju spasiti četiri života. Hvala pripadnicima policijske stanice Pale, GSS RS-a, GSS Ilidža, GSS Novi grad Sarajevo, svim vatrogascima i pripadnicima hitne pomoći i policije. Također, hvala svima koji su na bilo koji način davali informacije sa mjesta nesreće. Nažalost, otežani vremenski uslovi nisu išli na ruku niti jednoj službi koja je učestvovala u spašavanju/izvlačenju, i toga smo svjesni. Neki od njih su dali zadnji atom snage pokušavajući učiniti dobru stvar. Znamo da je bilo teško, i iz tog razloga se zahvaljujemo svim tim ljudima, kao i onima koji su izrazili saučešće na bilo koji način. Hvala i medijima koji su pratili ovaj nesretni slučaj.“

Merima je oduvijek bila veliki humanista, voljela je pomagati i biti od koristi za svoju djecu u školi ali i druge. Njeno nesebično davanje uvijek je bilo priznato i prepoznato od strane porodice, prijatelja i radnih kolega. Oni koji su je poznavali, znaju da je njenim odlaskom ostala neizreciva tuga, praznina koja će se teško ispuniti. Njena posebnost, karakter, osmijeh i ljubav će uvijek odjekivati u srcima njenih najbližih. Jer kako se drugačije prisjećati nekog ko je zračio tako pozitivnom energijom.

„Ovim putem izražavamo saučešće porodicama koje su također u žalosti nakon ove nesreće koja nas je zadesila. Bile su to njene kolegice, ali prije svega prijateljice.“ – poručuje porodica
Podsjetimo, četiri radnice O.Š. „Kovačići“ nastradale su na putu prema Palama. Automobil u kojem su se nalazile sletio je sa saobraćajnice u kanjon rijeke Miljacke. Nesreća se dogodila na današnji dan oko 13 sati, a izvlačenje je trajalo do kasno poslije podne istog dana.

NEMA KOMENTARA