Porodica Memić u memorijalnoj šetnji: Puno je simbolike, Bajram i Dženanov rođendan

Radiosarajevo.ba
Porodica Memić u memorijalnoj šetnji: Puno je simbolike, Bajram i Dženanov rođendan
Foto: Dženan Kriještorac / Pravda za Dženana

U Velikoj aleji na Ilidži večeras je održana Memorijalna šetnja za Dženana Memića u znak sjećanja na ubijenog mladića. Dženan Memić rođen je 11. augusta, a porodica je prošle godine organizovala Memorijalnu utrku.

Ove godine utrka je otkazana, a razlog je obilježavanje Kurban Bajrama. Spomenik "Ranjeni kamen" ukrašen je brojem 25, a toliko bi godina danas napunio Dženan Memić, dok su Arijana i Muriz Memić položili cvijeće na spomenik.

"Puno je simbolike u tome što su Bajram i rođendan mog Dženana isti dan. Mislim da je i ovo neka poruka. I ne dešava se puno puta u životu da je isti dan Bajram i rođendan. To se rijetko dogodi. Zato smo i otkazali utrku. Ovo je Kurban Bajram, Bajram žrtve. Moj Dženan je bio žrtva i nećemo odustati, ne mislimo stati dok se istina ne sazna", rekao je Muriz Memić. 

Podsjetimo, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u. Njegov ubica još uvijek je na slobodi.

 

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije