Porodica Memić nastavlja borbu: Protest ispred Narodnog pozorišta 29. septembra

Radiosarajevo.ba
Porodica Memić nastavlja borbu: Protest ispred Narodnog pozorišta 29. septembra
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Protesti za Dženana Memića
Porodica Memić iz Sarajeva nastavlja svoju borbu za istinu. Novi protesti, deveti po redu održat će se u subotu, 29. septembra ispred Narodnog pozorišta.

Skoro 100 godina sami centar grada Sarajeva krasi prelijepo zdanje Karla Paržika. Već skoro 100 godina Sarajlije posjećuju ovu ustanovu, mladi ljudi stiču nova znanja, uživaju u vrhunskim glumačkim ostvarenjima i druženju. Na tim druženjima nema jednog mladića, koji je otet od svoje obitelji, od svojih planova, od života. Njegovo ime je Dženan Memić.

Podsjećamo, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u. Ljubo i Bekrija Seferović, otac i sin, sami su se prijavili policiji i rekli da su skrivili saobraćajnu nesreću te da je tako Dženan stradao. Poslije su na sudu rekli kako nisu krivi, a porodica Dženana Memića tvrdi da je mladić ubijen te da nije stradao zbog saobraćajne nesreće.

Seferovići su prije dva mjeseca na Kantonalnom sudu u Sarajevu oslobođeni krivice, a porodica još uvijek ukazuje na, kako tvrde, brojne nepravilnosti u ovom slučaju. Porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

"Novi protesti su 29. septembra i pozivam javnost da nam se pridruži. Nije ovo samo zbog mene, ovo je zbog svih nas. Zbog Dženana, Davida, Edite i Selme... Ja ću doći do istine", rekao je Muriz Memić na konferenciji za medije prije nešto više od deset dana.

Protesti će biti održani 29. septembra ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu s početkom u 17 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije