Pored osnovne škole: Brojni ulični psi otrovani u Gornjem Vakufu

N. K.
Pored osnovne škole: Brojni ulični psi otrovani u Gornjem Vakufu
U Gornjem Vakufu - Uskoplju, u mjestu Bililo, u ponedjeljak je došlo do trovanja nezbrinutih pasa, a portal Radiosarajevo.ba zaprimio je stravične fotografije i snimke koje nam je poslala čitateljica, koja je svjedočila ovom gnusnom činu.

Kako tvrdi naša čitateljica (ime poznato redakciji), radi se o namjernom prosipanju otrova u ulici u spomenutom naselju, od kojeg je uginulo nekoliko pasa.

"Roditelji koji su vodili djecu u školu, ostali su zatečeni užasnim prizorima, a djeca su usljed šoka počela da vrište kada su vidjeli desetak pasa kako otrovana u najvećim mukama ugibaju na ulici koja vodi prema školi", rekla nam je čitateljica.

Otrovani_Psi_Gornji_Vakuf_RSA3.jpg - undefined

Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba

Iz lokalne veterinaske stanice „BH – Vet“ dr.vet Dijamin Hadžiahmetović nam je potvrdio da je došlo do trovanja desetak pasa, a da je on uspio spasiti dva psa koja se još uvijek nalaze u kritičnom stanju, te primaju infuziju u ovoj veterinarskoj stanici.

"Preptostavljamo da su psi otrovani nekom vrstom jakog poljoprivrednog otrova, koje smrtno djeluje oko dva sata nakon što ga psi unesu u svoj organizam. Nažalost oko desetak pasa je uginulo i nismo im mogli pomoći", rekao je za Radiosarajevo.ba  dr.vet. Hadžiahmetović.

Tragom ove informacije, kontaktirali smo MUP SBK-a, gdje su nam kazali da u nije zaprimljena prijava po pitanju ovoga slučaja ni u Operativnom centru MUP-a SBK-a, ni i u PS Gornji Vakuf – Uskoplje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije