Ponovo odgođeno suđenje pripadnicima grupe Pravda za Davida

Radiosarajevo.ba
Ponovo odgođeno suđenje pripadnicima grupe Pravda za Davida
Foto: Facebook / Pravda za Davida

Danas je trebalo početi suđenje potiv 16 osoba iz neformalne grupe građana "Pravda za Davida" u Osnovnom sudu u Banjoj Luci. Kako su naveli iz ove grupe trebalo bi im se suditi zbog dešavanja na Trgu Krajine 30. decembra prošle godine, a terete se za remećenje javnog reda i mira i nepostupanja po naredbi službenog lica.

Suđenje je danas ponovo odgođeno, a Ozren Perduv jedan od članova grupe kazao je da je ovo mrcvarenje ljudi.

 "Desilo se isto kao i prije dva dana. Neuredne dostave su urađene ljudima koji žive u ovom gradu. Pored toga nije bilo mogućnosti da branioci izvrše uvid u cd-ove policijske sa video materijalima.

Sada je sud po drugi put naložio istu stvar, da dostavi video materijale braniocima. Iz tog razloga postupak se odlaže na kako je sudija rekao na neodređeno, dokle god ministarstvo ne dostavi materijale branicima kako bi mogli da pripreme odbranu", kazao je Perduv.

Podsjećamo, u Banjoj Luci su 26. marta prošle godine počela okupljanja grupe "Pravda za Davida", čiji članovi traže istinu u slučaju smrti banjalučkog mladića Davida Dragičevića.

U noći sa 17. na 18. mart David je nestao, a njegovo tijelo se pojavilo nakon osam dana. Ovaj slučaj na noge je digao i ujedinio građane Banjaluke, Republike Srpske, BiH, regiona i svijeta.

Prvobitna policijska istraga utvrdila je da smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog djela.

Više o ovom slučaju čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije