I opet ništa: Propao pokušaj da NSRS raspravlja o slučaju Dragičević

Radiosarajevo.ba
I opet ništa: Propao pokušaj da NSRS raspravlja o slučaju Dragičević
Foto: Mondo.ba / Fotografija Davida Dragičevića

Kolegijum Narodne skupštine Repubike Srpske danas nije utvrdio konačni prijedlog dnevnog reda za zakazivanje 30. posebne sjednice o slučaju „David Dragičević“ te ona neće biti ni održana.

Zahtjev da parlament ponovo razmatra to pitanje po drugi put je predložilo 28 opozicionih poslanika.

Međutim, za predloženi dnevni red glasali su predstavnici klubova poslanika SDS-SRS RS i PDP, protiv su bili predstavnici klubova poslanika SNSD-a i SP-a, dok su predstavnici klubova DNS-a i SDS-K bili suzdržani.

Sjednici Kolegijuma nisu prisustovali predstavnici klubova poslanika NDP-a i Koalicije "Domovina".

Iz Narodne skupštine RS navode da se Kolegijum izjašnjavao o utvrđivanju konačnog prijedloga dnevnog reda na osnovu člana 34. Poslovnika u kojem se navodi da „Kolegijum utvrđuje: usaglašeni prijedlog dnevnog reda, datum i vrijeme trajanja zasjedanja Narodne skupštine“, te člana 116. stav 2. Poslovnika u kojem stoji da se „o pripremljenom prijedlogu dnevnog reda izjašnjava i utvrđuje ga Kolegijum Narodne skupštine“.

O istom pitanju se odlučivalo i 28. augusta, a ni tada skupštinski kolegij nije utvrdio konačni prijedlog dnevnog reda za održavanje sjednice, nakon čega ona nije ni zakazana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije