Ministarstvo odbrane prima 260 vojnika iz reda hrvatskoga naroda

Radiosarajevo.ba
Ministarstvo odbrane prima 260 vojnika iz reda hrvatskoga naroda
Ministarstvo odbrane BiH 16. augusta 2018. godine ponovno raspisuje Javni oglas za popunu upražnjenih formacijskih mjesta za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH, kojim je predviđen prijem vojnika iz reda hrvatskog naroda na ukupno 261 upražnjeno formacijsko mjesto u Oružanim snagama BiH.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda hrvatskog naroda, a koja nisu popunjena putem Javnog oglasa za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, koji je objavljen krajem aprila ove godine.

Ponovni Javni oglas za popunu 261 upražnjenog formacijskog mjesta u Oružanim snagama BiH za kandidate iz reda hrvatskog naroda bit će objavljen 16. augusta 2018. godine na web-stranici Ministarstva odbrane BiH i traje petnaest (15) dana od dana objavljivanja.

Ministarstvo odbrane BiH, na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladim građanima i građankama BiH, koji ispunjavaju uslove i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju posao sa sigurnom plaćom i mogućnošću besplatnog obučavanja, profesionalnog razvoja, napredovanja i izgrađivanja karijere u Oružanim snagama Bosne i Hercegovine.

Na oglas se mogu prijaviti aktuelni maturanti srednjih škola, kao i već svršeni srednjoškolci, koji zadovoljavaju i druge uslove definisane oglasom (fizička spremnost, godine starosti, itd).

Potrebne informacije i obrasce prijave kandidati će moći preuzeti na službenoj internet-stranici Ministarstva odbrane BiH (www.mod.gov.ba) ili dobiti od centara za regrutovanje i tranziciju lično ili putem sljedećih telefona:

a) Centar za regrutovanje i tranziciju Sarajevo, tel. 033/773-437

b) Centar za regrutovanje i tranziciju Banja Luka, tel. 051/335-886

c) Centar za regrutovanje i tranziciju Čapljina, tel. 036/811-084 

d) Centar za regrutovanje i tranziciju Tuzla, tel. 035/814-954

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutovanje u: Sarajevu - kasarna Rajlovac, Banjoj Luci - kasarna Kozara, Čapljini - kasarna Božan Šimovi" i Tuzli - vojna baza Aerodrom Dubrave.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju s najuspješnijim kandidatimа i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministrici odbrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije